Om bloggen

Du har kommit till en blogg om alkohol- och narkotikafrågor i EU. Bakom bloggen står IOGT-NTO, Ungdomens Nykterhetsförbund (UNF) och Nykterhetsrörelsens Bildningsverksamhet (NBV).

IOGT-NTO, UNF och NBV har ett kontor i Bryssel där vi varje år ger möjlighet för två ungdomar från våra organisationer att göra praktik. Genom våra praktikanter, medlemmar och tjänstemän jobbar vi på olika sätt med påverkansarbete och lobbying inom EU. Det har flera syften. Dels har vi samarbeten med en rad organisationer och nätverk på global och europeisk nivå, med syfte att arbeta för en restriktiv alkohol och narkotikapolitik. Dels behöver vi följa det politiska arbetet i EU för att kunna påverka utvecklingen av den svenska politiken.

På plats i Bryssel finns just nu Gabriel Lagerström de Jong och Hannele Danielsson Meréus. De bloggar här om sitt år i Bryssel, om möten med spännande människor, om alkoholpolitik och om den starka lobbying som finns kring alkohol och narkotika.

 

Gabriel

Gabriel har senaste åren studerat statsvetenskap, folkrätt samt nationalekonomi, och har ett brinnande intresse för EU.

Under sina tidigaste år kunde man se honom springa runt på JUNIS’ sommar- och filmläger.

 

Hannele

Hannele kan man under på senaste tiden stött på i UNF:s globala arbete på kongressen i Lund, som arrangör för ACTIVE!- Sobriety, Friendship, Peace’s Human Rights Generation-projekt och i diverse politiska sammanhang nykterhetsrörelsen.

Hon tycker jämlikhet och politisk konst är himla bra grejer.

Hannele Gabriel Parlamentet Entrén

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s