Europe Day i Bryssel

Idag 9 maj firas Europe Day här i Bryssel. Årsdagen för Schumandeklarationen som presenterades av franska utrikesministern Robert Schuman 9 maj 1950. Det blev grunden för kol- och stålunionen som blev början till det som idag är EU.

Idag håller EU-institutioner och många organisationer i Bryssel öppet hus och bjuder in allmänheten. Utställning i parlamentet, hälsa på politiska grupper av parlamentariker eller träffa en simultantolk som jobbar med att översätta förhandlingarna är bara några av alla aktiviteter som anordnas för att för en dag bjuda in medborgarna lite närmare EUs kärna.

9 maj cropped teeny tiny

På Brysselkontoret har vi arbetat på som vanligt under dagen, men hit kan man så klart komma alla dagar för att snacka fest!

/Hannele

Annonser

Om euspaning

Du har kommit till en blogg om alkohol- och narkotikafrågor i EU. Bakom bloggen står IOGT-NTO och UNF, Ungdomens Nykterhetsförbund. IOGT-NTO och UNF har, i samarbete med vårt studieförbund, NBV, ett kontor i Bryssel där vi varje år ger möjlighet för två ungdomar från våra organisationer att göra praktik. Genom våra praktikanter, medlemmar och tjänstemän jobbar vi på olika sätt med påverkansarbete och lobbying inom EU. Det har flera syften. Dels har vi samarbeten med en rad organisationer och nätverk på global och europeisk nivå, med syfte att arbeta för en restriktiv alkohol och narkotikapolitik. Dels behöver vi följa det politiska arbetet i EU för att kunna påverka utvecklingen av den svenska politiken. På plats i Bryssel finns just nu Amanda Lilliefeldt och Anneli Holm. De bloggar här om sitt år i Bryssel, om möten med spännande människor, om drogpolitik och om den starka lobbying som finns kring alkohol och narkotika.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s