IOGT-NTO-medlemmar besöker parlamentet

Förra veckan hade Brysselkontoret besök. Den här gången var det ett gäng glada IOGT-NTO medlemmar med ursprung från alla Sveriges hörn som samlats för att åka ner hit till Bryssel. Under hösten var de del i en studiecirkel som IOGT-NTO  anordnar återkommande där medlemmar får chansen att lära sig mer om EU och alkoholpolitik, och diskutera med andra som delar intresset. Det roligaste för oss här på Brysselkontoret är att vi får chansen att vara med på en liten del, genom att deltagarna i slutet av studiecirkeln åker på en resa till Bryssel för att få se EU på nära håll och sätta sina nya kunskaper i arbete.

Under tre dagar var de i Bryssel och fick lära känna staden, lära sig om hur Brysselkontoret arbetar och framför allt ha många möten med politiker och andra organisationer som arbetar med alkohol i EU.
Ett besök som var mycket uppskattat och som ledde vidare till flera spännande samtal var mötet med EU-parlamentarikern Anna Hedh som sitter i Europaparlamentet för Socialdemokraterna. Här är en bild på gruppen när de precis kommit ut från parlamentet efter mötet.

iggisgrupp 23-25.2

/Hannele

Annonser

Om euspaning

Du har kommit till en blogg om alkohol- och narkotikafrågor i EU. Bakom bloggen står IOGT-NTO och UNF, Ungdomens Nykterhetsförbund. IOGT-NTO och UNF har, i samarbete med vårt studieförbund, NBV, ett kontor i Bryssel där vi varje år ger möjlighet för två ungdomar från våra organisationer att göra praktik. Genom våra praktikanter, medlemmar och tjänstemän jobbar vi på olika sätt med påverkansarbete och lobbying inom EU. Det har flera syften. Dels har vi samarbeten med en rad organisationer och nätverk på global och europeisk nivå, med syfte att arbeta för en restriktiv alkohol och narkotikapolitik. Dels behöver vi följa det politiska arbetet i EU för att kunna påverka utvecklingen av den svenska politiken. På plats i Bryssel finns just nu Amanda Lilliefeldt och Anneli Holm. De bloggar här om sitt år i Bryssel, om möten med spännande människor, om drogpolitik och om den starka lobbying som finns kring alkohol och narkotika.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s