Alkoholstrategiskt möte i Leuven.

I slutet på förra veckan hade vi nöjet att samlas med ett helt rös av organisationer som arbetar för en förbättrad folkhälsa och vi diskuterade alkohol. Vi diskuterade alkohol upp och ned, efter som det är svåra frågor och många områden att jobba med så fanns det självklart många åsikter och planer.

Det var rakt igenom ett fantastiskt spännande möte och det var verkligen genomintressant att höra allas idéer för hur vi inom EU ska få bukt på våra alkoholproblem.

Någonting som underlättar för framtiden och gjorde oss på Brysselkontoret väldigt glada, är att alla medverkade kunde enas om de tre punkterna som vi på IOGT-NTO, NBV och UNF propagerat länge. Att det finns tre huvudsakliga områden som funkar för att få ner konsumtionen av alkohol, pris, tillgänglighet och marknadsföring. Eftersom vi har god erfarenhet av att jobba med dessa frågor så kunde vi dela med oss av den svenska modellen och nykterhetsrörelsen i Sveriges strategier för framtiden.

Som sagt så var det två mycket spännande dagar och vi ser fram emot att arbeta med resultatet från dagarna.

/Gabriel

Annonser

Om euspaning

Du har kommit till en blogg om alkohol- och narkotikafrågor i EU. Bakom bloggen står IOGT-NTO och UNF, Ungdomens Nykterhetsförbund. IOGT-NTO och UNF har, i samarbete med vårt studieförbund, NBV, ett kontor i Bryssel där vi varje år ger möjlighet för två ungdomar från våra organisationer att göra praktik. Genom våra praktikanter, medlemmar och tjänstemän jobbar vi på olika sätt med påverkansarbete och lobbying inom EU. Det har flera syften. Dels har vi samarbeten med en rad organisationer och nätverk på global och europeisk nivå, med syfte att arbeta för en restriktiv alkohol och narkotikapolitik. Dels behöver vi följa det politiska arbetet i EU för att kunna påverka utvecklingen av den svenska politiken. På plats i Bryssel finns just nu Amanda Lilliefeldt och Anneli Holm. De bloggar här om sitt år i Bryssel, om möten med spännande människor, om drogpolitik och om den starka lobbying som finns kring alkohol och narkotika.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s