Politisk assistent – din början på något nytt?!

Inget signalerar slutet så mycket som början på något nytt. Även om slutet inte är här riktigt än så har början på något nytt anlänt. IOGT-NTO och Ungdomens Nykterhetsförbund annonserar nu efter en ny politisk assistent till Brysselkontoret. Det är en klar signal till mig om att min tjänst här snart når sitt slut och en klar signal till dig och mig om början på något nytt.

För mig är något nytt än så länge något okänt. Det kan vara jobb, utbildning eller ett annat äventyr. Det kan vara Bryssel, Sverige eller en annan del av världen. Men låt mig göra dig lite mer bekant med vad som kan bli ditt något nytt, tjänsten som politisk assistent i Bryssel.

Bonjour!
Så hälsar du på ditt något nya.  90 % av brysselborna franska men skräms inte av det! På Brysselkontoret får du franskalektioner och  även i Belgien kommer du långt på att le och nicka (och engelska).

Så bekantar du dig med belgarna:
Det gör du inte. Ingen får belgiska vänner i Bryssel. Troligen kommer du slukas av Bryssels gigantiska internationellt samhälle och du kommer troligen få vänner från något annat av Europas eller världens hörn istället. Helt okej det också.

Så bekantar du dig med Bryssel:
Ta ALLTID med dig en karta. De finns inga raka gator i Bryssel så parallellgator är ett minne blått. Men med en karta i handen är det bara att påbörja upptäcksfärden.

Så bekantar du dig med jobbet:
När du börjar på Brysselkontoret i januari så kommer du ha två fantastiska introduktionsveckor med människor som i riktigt Baloostil kommer lära dig allt de kan. Jag var helt ny i IOGT-NTO-rörelsen när detta var mitt något nytt men med hjälp av introduktionsveckornas guider så blev detta snabbt en djungel där jag kände mig hemma.

I denna länk ansöker du om att bli politisk assistent i EU-frågor hos IOGT-NTO och Ungdomens Nykterhetsförbund samt tar dina första steg mot vad som kan bli din början på något nytt. ANSÖK NU!

Ellica

/Ellica

Annonser

Om euspaning

Du har kommit till en blogg om alkohol- och narkotikafrågor i EU. Bakom bloggen står IOGT-NTO och UNF, Ungdomens Nykterhetsförbund. IOGT-NTO och UNF har, i samarbete med vårt studieförbund, NBV, ett kontor i Bryssel där vi varje år ger möjlighet för två ungdomar från våra organisationer att göra praktik. Genom våra praktikanter, medlemmar och tjänstemän jobbar vi på olika sätt med påverkansarbete och lobbying inom EU. Det har flera syften. Dels har vi samarbeten med en rad organisationer och nätverk på global och europeisk nivå, med syfte att arbeta för en restriktiv alkohol och narkotikapolitik. Dels behöver vi följa det politiska arbetet i EU för att kunna påverka utvecklingen av den svenska politiken. På plats i Bryssel finns just nu Amanda Lilliefeldt och Anneli Holm. De bloggar här om sitt år i Bryssel, om möten med spännande människor, om drogpolitik och om den starka lobbying som finns kring alkohol och narkotika.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s