Ett år som gått i ultrarapid

Almedalsmingel med Anna Hedh (S) i Europaparlamentet.

Almedalsmingel med Anna Hedh (S) som sitter i Europaparlamentet.

För ett år sedan hade jag packat väskorna och var redo för att dra till Bryssel. Men innan jag skulle göra det fick jag i uppdrag att reflektera över och skriva ner mina förväntningar, önskningar och farhågor inför året – och det där pappret hittade jag häromdagen.

När jag tittade på listan av förväntningar och önskningar insåg jag att mycket eller kanske allt har gått i uppfyllelse. Jag har fått lära mig massor om alkoholpolitik och politiska processer, fått kunskap om praktiskt påverkansarbete, fördjupat mig i intressanta sakfrågor och bidragit med ökad förståelse kring dessa, jag har fått lära mig formulera politiska budskap och argumentera för min sak, lärt mig franska, träffat intressanta människor, lärt känna ett nytt land, fått en stor dos av personlig utveckling, trivts med Bryssel och med jobbet, fått skriva artiklar och få dem publicerade samt knutit värdefulla kontakter för det politiska arbetet.

Vad gäller farhågorna så handlade de mest om hur jag skulle må och prestera i det nya arbetet och landet. Och visst har det stundtals varit kämpigt, det har funnits korta och långa uppförsbackar och jag har tvivlat på mig själv – men det har trots allt gått bra, över förväntan, och när jag ser tillbaka på året så är det med stolthet. Och tacksamhet. Jag är stolt över det vi på Brysselkontoret har åstadkommit och tacksam gentemot dem som har gett mig den här erfarenheten. Men nu lämnar jag Brysselbubblan och fortsätter utmana alkoholnormen på hemmaplan. Vi ses där!

/Emma

Annonser

Om euspaning

Du har kommit till en blogg om alkohol- och narkotikafrågor i EU. Bakom bloggen står IOGT-NTO och UNF, Ungdomens Nykterhetsförbund. IOGT-NTO och UNF har, i samarbete med vårt studieförbund, NBV, ett kontor i Bryssel där vi varje år ger möjlighet för två ungdomar från våra organisationer att göra praktik. Genom våra praktikanter, medlemmar och tjänstemän jobbar vi på olika sätt med påverkansarbete och lobbying inom EU. Det har flera syften. Dels har vi samarbeten med en rad organisationer och nätverk på global och europeisk nivå, med syfte att arbeta för en restriktiv alkohol och narkotikapolitik. Dels behöver vi följa det politiska arbetet i EU för att kunna påverka utvecklingen av den svenska politiken. På plats i Bryssel finns just nu Amanda Lilliefeldt och Anneli Holm. De bloggar här om sitt år i Bryssel, om möten med spännande människor, om drogpolitik och om den starka lobbying som finns kring alkohol och narkotika.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s