Josefin är här för att påverka EU

JosefinEU

Jag är för många kanske ett helt nytt ansikte, men jag hoppas även att många känner igen mig, mitt namn är Josefin Larsson. Jag har fått äran att spendera den senaste veckan i Bryssel, delvis tillsammans med Emma och Ellica, delvis tillsammans med en studiegrupp från IOGT-NTO. Måndag till onsdag bestod av flera mycket spännande och givande möten samt rundturer. Jag har fått guidade turer i EU-parlamentet, centrala Bryssel och fått se utställningen på Parlamentarium. Nu sitter säkert du och funderar kring varför just jag fick åka och med vilket syfte? Varför just jag undrar väl jag lite också. Men syftet är jag helt hundra på, jag har blivit ombedd att driva en drogpolitisk EU-grupp* inom UNF i Sverige!

EU–gruppen är mitt nya lilla projekt som jag har att pilla med.  Tanken är att bilda opinion bland alla andra i UNF angående EU-frågor men också att påverka politiker och beslut som fattas i EU. För faktum är att det som bestäms i EU påverkar oss här i Sverige rätt så mycket. Så nu efter min ”studieresa” i Bryssel så är jag fylld med väldigt mycket information kring hela processen om hur vi kan påverka och hur lätt det faktiskt är.  EU-gruppen kommer att startas upp i augusti/september och ska förshoppningsvis vara aktiva ett bra tag framöver!

Vill du vara med?
Då får du gärna höra av dig till mig med en kort motivering kring varför du tycker det verkar spännande att arbeta med EU-frågor. Min mail är: Josefin.larsson@unf.se

Vi hörs!
Josefin Larsson, UNF

*EU-gruppen kommer bestå av 4-5 deltagare och kommer att drivas främst digitalt genom Skypemöten, men med förhoppningen att ses ett par gånger per år. Du kan därför bo var som helst i hela landet.

Annonser

Om euspaning

Du har kommit till en blogg om alkohol- och narkotikafrågor i EU. Bakom bloggen står IOGT-NTO och UNF, Ungdomens Nykterhetsförbund. IOGT-NTO och UNF har, i samarbete med vårt studieförbund, NBV, ett kontor i Bryssel där vi varje år ger möjlighet för två ungdomar från våra organisationer att göra praktik. Genom våra praktikanter, medlemmar och tjänstemän jobbar vi på olika sätt med påverkansarbete och lobbying inom EU. Det har flera syften. Dels har vi samarbeten med en rad organisationer och nätverk på global och europeisk nivå, med syfte att arbeta för en restriktiv alkohol och narkotikapolitik. Dels behöver vi följa det politiska arbetet i EU för att kunna påverka utvecklingen av den svenska politiken. På plats i Bryssel finns just nu Amanda Lilliefeldt och Anneli Holm. De bloggar här om sitt år i Bryssel, om möten med spännande människor, om drogpolitik och om den starka lobbying som finns kring alkohol och narkotika.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s