Påsk på posten!

De glada färgerna vi klär påskriset och påskkärringarna i. Sockret vi får i oss genom påskgodiset. Påsklovet som alltid inleds med påskvrålet. Alla nämnda argument är goda nog för att göra påsken till min favorithögtid men den viktigaste anledningen till att påsken för mig slår alla andra högtider är jakten på påskäggen.

Kurragömma med alla dess tusen versioner har alltid varit min favoritlek så när mina lägerungdomar vill leka vinkleken vid Hindsjöns strand är jag än av den som blir gladast. När jag var yngre och vi hade kalas hemma på den småländska landsbygden där jordbrukslandskap övergår i storskog brukade vi kusiner leka mörkkurragömma. Det var det bästa jag visste. Även om en del kusiner självmant hoppade fram ur sina gömställen för att skrämma mig.

För mig är påsken en högtid tillägnad kurragömma. Mer precist, en gömma nyckelvariant av leken. Fast här är spelplanen samma trädgård som vi lekte mörkkurragömma i och nyckeln har blivit en handfull små godispackade påskägg. Denna gömma nyckelaktivitet är något som jag går och längtar efter hela året och om påskharen inte har hälsat på med sin korg när jag vaknar på påskaftonsmorgonen vet min familj att någon vid det äggtäta frukostbordet kommer att bli mörk i blicken.

Ett år tyckte min föräldrar att jag och min bror var förgamla för påskägg och påskharen hade därför inte skuttat förbi och gömt några ägg i trädgården. Reaktionen såg de inte komma. Deras dotter blev upprörd och hon stormade ut från frukostbordet. Deras 15-åriga dotter.

Sedan den dagen har påskharen varje år hoppat över stenmuren och ner på mossan i Sporsjö och upp för spiraltrapporna till lägenheten i Kalmar. Men nu när jag flyttat till Bryssel trodde jag att det inte skulle bli några påskägg för mig.

Men så i tisdags kom ett litet grönt paket med posten. Det var ett bubbelplastvadderat brev från min mamma. Några snitt senare med en slö kökskniv och brevet var öppet. Ur den gröna överraskningen kom fem söta små chokladkakor med påskmotiv och en påse marsipanägg tillsammans med ett vykort. De kanske inte kunde gömma några ägg i Bryssel men de lyckades lägga påsk i postfacket.

påskägg

/Ellica

Annonser

Om euspaning

Du har kommit till en blogg om alkohol- och narkotikafrågor i EU. Bakom bloggen står IOGT-NTO och UNF, Ungdomens Nykterhetsförbund. IOGT-NTO och UNF har, i samarbete med vårt studieförbund, NBV, ett kontor i Bryssel där vi varje år ger möjlighet för två ungdomar från våra organisationer att göra praktik. Genom våra praktikanter, medlemmar och tjänstemän jobbar vi på olika sätt med påverkansarbete och lobbying inom EU. Det har flera syften. Dels har vi samarbeten med en rad organisationer och nätverk på global och europeisk nivå, med syfte att arbeta för en restriktiv alkohol och narkotikapolitik. Dels behöver vi följa det politiska arbetet i EU för att kunna påverka utvecklingen av den svenska politiken. På plats i Bryssel finns just nu Amanda Lilliefeldt och Anneli Holm. De bloggar här om sitt år i Bryssel, om möten med spännande människor, om drogpolitik och om den starka lobbying som finns kring alkohol och narkotika.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s