Tove har praoat i Bryssel

toveutanforparlKLAR

Tja, tja Brysselbloggen!

Veckans blogginlägg skrivs av mig, Tove. En nykter, 15-årig liten nörd från Örnsköldsvik. Varför bloggar jag den här veckan? Jo, det är för att jag den här veckan har praoat hos Emma och Ellica. Man kan väl säga att jag har gjort de ”enklaste” uppgifterna. Jag har till exempel gjort en lång lista på alla Sveriges kommuners mejladresser, 317 stycken. Jag har också skrivit klart en krönika för Motdrag och skickat ut pressmeddelanden. Det känns bra!

Det känns trist att åka hem, det har varit underbart här – väldigt lärorikt och utmanande. Bryssel förundrar mig. Det finns en puls här som jag inte är van vid, och känslan av att befinna sig i politikens centrum är mäktig.

Det var allt från mig, vi ses kanske igen! 🙂

Med vänliga hälsningar,

Tove Kallin

Annonser

Om euspaning

Du har kommit till en blogg om alkohol- och narkotikafrågor i EU. Bakom bloggen står IOGT-NTO och UNF, Ungdomens Nykterhetsförbund. IOGT-NTO och UNF har, i samarbete med vårt studieförbund, NBV, ett kontor i Bryssel där vi varje år ger möjlighet för två ungdomar från våra organisationer att göra praktik. Genom våra praktikanter, medlemmar och tjänstemän jobbar vi på olika sätt med påverkansarbete och lobbying inom EU. Det har flera syften. Dels har vi samarbeten med en rad organisationer och nätverk på global och europeisk nivå, med syfte att arbeta för en restriktiv alkohol och narkotikapolitik. Dels behöver vi följa det politiska arbetet i EU för att kunna påverka utvecklingen av den svenska politiken. På plats i Bryssel finns just nu Amanda Lilliefeldt och Anneli Holm. De bloggar här om sitt år i Bryssel, om möten med spännande människor, om drogpolitik och om den starka lobbying som finns kring alkohol och narkotika.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s