Bra nyheter och dåliga händelser

För ett par dagar sen kom det lyckliga beskedet om att snabbutredningen regeringen har tillsatt för att utreda E-handel äntligen har kommit med sitt svar och vi kunde inget annat än att jubla. Utredningen kom fram till att e-handeln med alkohol skall begränsas. Yes Yes Yes!

Lite sämre nyheten. Jessica åker hem nu i morgon och kvar blir jag. Egentligen är ju inte det här en nyhet utan mer en händelse som vi vetat om att den kommer. Jessica har lärt upp mig och gjort en helgrym insats för EUs tillnyktrande och allt däromkring. Alla grupper som varit här under hennes befäl kan intyga hur bra och strukturerat allt varit med henne vid rodret. 

Nu faller den uppgiften på mig och jag har en stor utmaning framför mig med att lära upp en ny assistent och fortsätta jobba för strängare regler kring alkoholpolitik. 

Men först skall kontoret städas och organiseras med dom kunskaper jag har med mig från industrin!

jag önskar alla en god semester eller vad ni nu väljer att göra i sommar.

//Even

http://www.dagensopinion.se/iogt-nto-lobbyvinnare-om-alkoholhaltig-n%C3%A4thandel

 

Annonser

Om euspaning

Du har kommit till en blogg om alkohol- och narkotikafrågor i EU. Bakom bloggen står IOGT-NTO och UNF, Ungdomens Nykterhetsförbund. IOGT-NTO och UNF har, i samarbete med vårt studieförbund, NBV, ett kontor i Bryssel där vi varje år ger möjlighet för två ungdomar från våra organisationer att göra praktik. Genom våra praktikanter, medlemmar och tjänstemän jobbar vi på olika sätt med påverkansarbete och lobbying inom EU. Det har flera syften. Dels har vi samarbeten med en rad organisationer och nätverk på global och europeisk nivå, med syfte att arbeta för en restriktiv alkohol och narkotikapolitik. Dels behöver vi följa det politiska arbetet i EU för att kunna påverka utvecklingen av den svenska politiken. På plats i Bryssel finns just nu Amanda Lilliefeldt och Anneli Holm. De bloggar här om sitt år i Bryssel, om möten med spännande människor, om drogpolitik och om den starka lobbying som finns kring alkohol och narkotika.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s