Tack för att ni dricker!

I veckan lanserade vi på IOGT-NTO vår musikvideo!

Syftet är att öka medvetenheten kring alkoholindustrin, som är bland de värsta av industrier. Att hela tiden hitta kryphål i lagstiftning, sponsra idrott och göra sina produkter mer attraktiva genom att rikta dem till tjejer som t.ex. handväskor är riktigt fult.
Alkoholstörjningsjouren har också kommit igång och vi har människor som rapporterar in riktigt bra bilder och spanar i offentliga miljöer, sociala medier, tv och tryckta medier. Bara under veckan som Alkoholstörningsjouren har varit igång har 20 anmälningar gjorts till Konsumentverket. Hittills i år har 70 anmälningar gjorts vilket kan jämföras med 61 under hela 2013.

Vill du bli rapportör är du välkommen att anmäla dig här

På söndag intar vi även Visby på Gotland för att under en vecka vara delaktiga på Almedalsveckan! Vi har ett gemensamt tält tillsammans med andra folkrörelser mot droger som heter Soberian, kom och titta förbi!

På twitter kan ni följa oss på:
IOGT-NTO
och UNF

Jag är grymt stolt över IOGT-NTO och över att vara en del av kampanjen! 🙂
/Jessica

Annonser

Om euspaning

Du har kommit till en blogg om alkohol- och narkotikafrågor i EU. Bakom bloggen står IOGT-NTO och UNF, Ungdomens Nykterhetsförbund. IOGT-NTO och UNF har, i samarbete med vårt studieförbund, NBV, ett kontor i Bryssel där vi varje år ger möjlighet för två ungdomar från våra organisationer att göra praktik. Genom våra praktikanter, medlemmar och tjänstemän jobbar vi på olika sätt med påverkansarbete och lobbying inom EU. Det har flera syften. Dels har vi samarbeten med en rad organisationer och nätverk på global och europeisk nivå, med syfte att arbeta för en restriktiv alkohol och narkotikapolitik. Dels behöver vi följa det politiska arbetet i EU för att kunna påverka utvecklingen av den svenska politiken. På plats i Bryssel finns just nu Amanda Lilliefeldt och Anneli Holm. De bloggar här om sitt år i Bryssel, om möten med spännande människor, om drogpolitik och om den starka lobbying som finns kring alkohol och narkotika.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s