Dans, leenden och diskussioner med Active

Förra veckan var lite galen för oss på Brysselkontoret, vi har dels varit på personalsamling i Stockholm men också hunnit med en längre helg i Strasbourg med Active-sobriety, friendsship and peace som är paraplyorganisationen för alla ungdoms nykterhetsorganisationer i Europa. 

Eventet i Strasbourg hölls i samarbete med huvudsakligen European Youth Forum och Parlamentet och vi höll till i och utanför parlament i Strasbourg som är parlamentets officiella säte, även fast de bara är där en vecka utav fyra. Bild

Eventet som hette European Youth Event handlade om att bland annat lyfta ungas röst i EU och jag diskuterade både alkohol, reklam och annat spännande med människorna från de olika stånden runtomkring parlamentet. På plats var många olika organisationer som presenterade många olika organisationer och myndigheter och så 10 000 unga från hela Europa. Vi från Active hade ett stånd där vi informerade om Active och serverade ”Magic drinks” för att kunna prata om vissa av alkoholens effekter som en placeboeffekt (de som inte har sett läst eller hört kommenderas till FAKEFREE.se på direkten). 

Men det mest spännande under hela helgen enligt mig var när vi var i parlamentets plenisal och hade diskussioner, väldigt roligt och engagerande med en sal fylld med unga människor som på ett seriöst sätt diskuterar viktiga ämnen som berör unga över hela Europa. 

Sedan får vi inte glömma all dans, alla konserter och all den härliga underbara och glada stämningen som rådde under hela arrangemanget. Antalet gånger det blev spontandans är svåra att räkna men många var det. 

Bild

Ett lättsmält inlägg kommer till er läsare idag från ett soligt Bryssel. Skrivet av den som dansar i mitten på nedersta bilden, Even Landrö.

Annonser

Om euspaning

Du har kommit till en blogg om alkohol- och narkotikafrågor i EU. Bakom bloggen står IOGT-NTO och UNF, Ungdomens Nykterhetsförbund. IOGT-NTO och UNF har, i samarbete med vårt studieförbund, NBV, ett kontor i Bryssel där vi varje år ger möjlighet för två ungdomar från våra organisationer att göra praktik. Genom våra praktikanter, medlemmar och tjänstemän jobbar vi på olika sätt med påverkansarbete och lobbying inom EU. Det har flera syften. Dels har vi samarbeten med en rad organisationer och nätverk på global och europeisk nivå, med syfte att arbeta för en restriktiv alkohol och narkotikapolitik. Dels behöver vi följa det politiska arbetet i EU för att kunna påverka utvecklingen av den svenska politiken. På plats i Bryssel finns just nu Amanda Lilliefeldt och Anneli Holm. De bloggar här om sitt år i Bryssel, om möten med spännande människor, om drogpolitik och om den starka lobbying som finns kring alkohol och narkotika.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s