Barn till missbrukare-ännu en gång bortglömda

Idag kommer ett litet kort inlägg, anledningen till att det är så kort är att jag är själv i Bryssel just nu och jobbar för fullt med att tillverka en broschyr och översätta Ett Bra Uteliv häftet. 
Bild

Tänkte berätta lite om igår och eventet jag var på som hälls av Saving the Childrens Brysselkontor. Det handlade om en rapport de har släppt om socialt utanförskap och fattigdom bland barn. 

Mycket bra och omfattande rapport med många fina grafer (jag älskar grafer och statistik) men de saknade en grej och det var barn till missbrukare, eller CoA som det förkortas. I Europa idag räknar vi med att det finns 9 miljoner barn till missbrukare. Det här är en grupp barn som är väldigt utsatta och hamnar lätt i både socialt utanförskap och fattigdom. Jag nämde det för dem och hoppas att de i framtiden kommer ta med sig det och tänker på det till nästa rapport eller arbete de gör.
WP_20140424_003

//Even 

Annonser

Om euspaning

Du har kommit till en blogg om alkohol- och narkotikafrågor i EU. Bakom bloggen står IOGT-NTO och UNF, Ungdomens Nykterhetsförbund. IOGT-NTO och UNF har, i samarbete med vårt studieförbund, NBV, ett kontor i Bryssel där vi varje år ger möjlighet för två ungdomar från våra organisationer att göra praktik. Genom våra praktikanter, medlemmar och tjänstemän jobbar vi på olika sätt med påverkansarbete och lobbying inom EU. Det har flera syften. Dels har vi samarbeten med en rad organisationer och nätverk på global och europeisk nivå, med syfte att arbeta för en restriktiv alkohol och narkotikapolitik. Dels behöver vi följa det politiska arbetet i EU för att kunna påverka utvecklingen av den svenska politiken. På plats i Bryssel finns just nu Amanda Lilliefeldt och Anneli Holm. De bloggar här om sitt år i Bryssel, om möten med spännande människor, om drogpolitik och om den starka lobbying som finns kring alkohol och narkotika.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s