Småland tar över Bryssel

Idag sitter jag på ett cafe med några elever från Värnamo. Det är en del av en grupp som nu har varit här sedan i tisdags och vi har haft ett fullspäckat schema.
Gruppen består av 14 elever som har varit aktiva och engagerade i allt vi har gjort och verkligen all creed till dem för vi har gjort mycket.
Bild

Vi har bland annat haft besök från Human Rights Witout Frontiers som har berättat om hur de jobbar. Både för mig och för eleverna var detta en helt ny organisation som vi aldrig har hörts talas om men jag tyckte att det var väldigt spännande att lära mig mer om dem och både eleverna, lärarna och jag hade många frågor och de svarade utförligt. Jag tyckte det var spännande att träffa en Ideel organisation som jobbade på liknande sätt som oss och som också brann för det de jobbar mot.  

Sedan så kom två representanter från Småland-Blekinge förbi och berättade kort hur deras kontor fungerar och berättade även för eleverna om möjligheterna att jobba i Bryssel när de pluggar.

Vi hade också förmånen att träffa Anna Hedh och det var otroligt inspirerande. Hon är en mycket engagerad person och när vi frågade henne om prostitution och människohandel så släppte elden lös, hon berätta utförligt och engagerat om hur den var idag och hur de har kämpat för att minska den, hur de har mött motstånd och hur de uppnått framgångar. Jag tror att många av eleverna gick därifrån inspirerade och med ny tro på svenska politiker och EU.Bild

En liten tur på kommissionen sedan så var dag två klar och trötta korvstoppade elever begav sig dels ut på stan och andra bara hem till hostellet för att vila.

Om ett par år så tror jag verkligen att vi kommer få se ett par av de här eleverna här, många av dem ser jag verkligen ett engagemang i som vi kan behöva här för att driva en schyst politik. 

Annonser

Om euspaning

Du har kommit till en blogg om alkohol- och narkotikafrågor i EU. Bakom bloggen står IOGT-NTO och UNF, Ungdomens Nykterhetsförbund. IOGT-NTO och UNF har, i samarbete med vårt studieförbund, NBV, ett kontor i Bryssel där vi varje år ger möjlighet för två ungdomar från våra organisationer att göra praktik. Genom våra praktikanter, medlemmar och tjänstemän jobbar vi på olika sätt med påverkansarbete och lobbying inom EU. Det har flera syften. Dels har vi samarbeten med en rad organisationer och nätverk på global och europeisk nivå, med syfte att arbeta för en restriktiv alkohol och narkotikapolitik. Dels behöver vi följa det politiska arbetet i EU för att kunna påverka utvecklingen av den svenska politiken. På plats i Bryssel finns just nu Amanda Lilliefeldt och Anneli Holm. De bloggar här om sitt år i Bryssel, om möten med spännande människor, om drogpolitik och om den starka lobbying som finns kring alkohol och narkotika.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s