Wendelsberg på besök!

Mellan den 27-29 november hade Nykterhetsrörelsens Brysselkontor den stora äran att ha fyra av lärarna ifrån Wendelsbergs Folkhögskola på besök!
Skolan ägs av IOGT-NTO rörelsen och ligger i Mölnlycke strax utanför Göteborg. På skolan kan du läsa Allmänlinje med olika inriktningar, även Teater och en unik linje som heter Projektbildaren med syfte att utbilda personer som sedan kan jobba inom den ideella sektorn. Skolan är en nykter frizon och eleverna kan både bo på internatet eller läsa på distans. (Eller bo någon annanstans och pendla, såklart.)
Detta hann vi med;
– Information om vårat kontor och våra fokusfrågor (alkoholreklam, införselkvoter, alkoholmonopolet m.m.)
– Möte med EAEA (European Association for the Education of Adults)
Anna Hedh, Europaparlamentariker för Socialdemokraterna
ECAS (European Citizen Action Service)
EPHA (European Health Allianse)
Svenska representationen om Miljöfrågor
– ett besök på Parlamentarium där vi fick använda våra kunskaper och lära oss lite nytt om EU.
– Våfflor & chokladshopping såklart!

Under mötena, där vi fick lära oss mer om organisationerna och deras arbete, diskuterades också mycket om hur EU är nu, hur människor påverkas av den ekonomiska krisen och vad som kommer bli viktigt inför valet den 25 maj 2014.

Jag hade två väldigt roliga och givande dagar! Det är kul att få jobba med att bygga upp ett schema, planera och sedan gå med gruppen på detta sättet, speciellt med en sådan här påläst och rolig grupp!
Tack Wendelsberg och välkomna åter 🙂
/Jessica

1484841_10152045309438028_1918517822_nFrån vänster; Hans, Gunn, Ola & Wil äter de obligatoriska och goda våfflorna!

Annonser

Om euspaning

Du har kommit till en blogg om alkohol- och narkotikafrågor i EU. Bakom bloggen står IOGT-NTO och UNF, Ungdomens Nykterhetsförbund. IOGT-NTO och UNF har, i samarbete med vårt studieförbund, NBV, ett kontor i Bryssel där vi varje år ger möjlighet för två ungdomar från våra organisationer att göra praktik. Genom våra praktikanter, medlemmar och tjänstemän jobbar vi på olika sätt med påverkansarbete och lobbying inom EU. Det har flera syften. Dels har vi samarbeten med en rad organisationer och nätverk på global och europeisk nivå, med syfte att arbeta för en restriktiv alkohol och narkotikapolitik. Dels behöver vi följa det politiska arbetet i EU för att kunna påverka utvecklingen av den svenska politiken. På plats i Bryssel finns just nu Amanda Lilliefeldt och Anneli Holm. De bloggar här om sitt år i Bryssel, om möten med spännande människor, om drogpolitik och om den starka lobbying som finns kring alkohol och narkotika.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s