Ideologisk Storhelg

Ideologisk storhelg med Ungdomens Nykterhetsförbund i Södertälje har jag varit och jobbat på i helgen.

Vad är detta?
Storhelg – vi samlar alla våra Specialist utbildningar, fördjupar oss i olika frågor och har roligt tillsammans.
Vi har döpt det till Ideologisk då vi pratar mycket om våra grunder och vår ideologi, läs mer om den här; http://unf.se/Om-UNF/Vision-och-ideologi/
Dessa kurser har man kunnat läsa; Drogpolitik, Förebygg, Socialt, Ledarskap och Folkbildning som ca 60 Unfare totalt har deltagit på.

Det jag har föreläst om är om hur min tjänst funkar på Nykterhetsrörelsen Brysselkontor, om EU och drogpolitik, marknadsföring och hur man som ideell kan bli anställd om det är något man vill. Självklart också om EU-valet 25 maj 2014 !
Vi är en folkrörelse som hela tiden vill utvecklas och lära oss mer. Jag känner en sådan stor tacksamhet och glädje över just detta. Alla som har deltagit under helgen har gjort ett fantastiskt jobb och jag har fått så mycket energi av denna helgen i Sverige! Tack! 🙂

UNF- för en solidarisk och demokratisk värld fri från droger!

IMG_2945 Ballonger som vi hade med oss på torget där vi värvade, fick vuxna att skriva på Vit jul (www.vitjul.se) och syntes & hördes!
IMG_2949 Jag föreläste för Specialisten Drogpolitik om EU & Drogpolitik.

/Jessica, snart på väg tillbaka till fina Bryssel!

Annonser

Om euspaning

Du har kommit till en blogg om alkohol- och narkotikafrågor i EU. Bakom bloggen står IOGT-NTO och UNF, Ungdomens Nykterhetsförbund. IOGT-NTO och UNF har, i samarbete med vårt studieförbund, NBV, ett kontor i Bryssel där vi varje år ger möjlighet för två ungdomar från våra organisationer att göra praktik. Genom våra praktikanter, medlemmar och tjänstemän jobbar vi på olika sätt med påverkansarbete och lobbying inom EU. Det har flera syften. Dels har vi samarbeten med en rad organisationer och nätverk på global och europeisk nivå, med syfte att arbeta för en restriktiv alkohol och narkotikapolitik. Dels behöver vi följa det politiska arbetet i EU för att kunna påverka utvecklingen av den svenska politiken. På plats i Bryssel finns just nu Amanda Lilliefeldt och Anneli Holm. De bloggar här om sitt år i Bryssel, om möten med spännande människor, om drogpolitik och om den starka lobbying som finns kring alkohol och narkotika.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s