Med jobbet till Tallinn

Det finns många fördelar med att jobba som politisk asisstent för nykterhetsrörelsen, en av dem är alla konferenser vi får ta del av. I helgen var jag i Tallinn för att ta del av NordANs konferens. Två helt fantastiska dagar fyllda med intressanta presentationer och ännu mer intressanta människor.

Bland annat fick vi presentationer om alkoholreklam och alkoholindustrins olika knep för att försöka locka så många som möjligt att köpa alkohol, om hur orimligt det är att flygbolagen bjuder på alkohol under flygresans gång, hur ett lands alkoholpolicy kan påverka konsumtionen och en gång för alla fick vi bevis för att priset på alkohol faktiskt spelar roll. När människor har mindre pengar så går konsumtionen ner och om alkohol är dyrare så går konsumtionen ner! Punkt slut.

Jag återvände till Bryssel med nya krafter och inspiration. Även om det är mycket på jobbet så känns det att jag klarar av det enklare tack vare all den energi som jag fick i helgen!

 

nord nord1 nord2 nord3

Annonser

Om euspaning

Du har kommit till en blogg om alkohol- och narkotikafrågor i EU. Bakom bloggen står IOGT-NTO och UNF, Ungdomens Nykterhetsförbund. IOGT-NTO och UNF har, i samarbete med vårt studieförbund, NBV, ett kontor i Bryssel där vi varje år ger möjlighet för två ungdomar från våra organisationer att göra praktik. Genom våra praktikanter, medlemmar och tjänstemän jobbar vi på olika sätt med påverkansarbete och lobbying inom EU. Det har flera syften. Dels har vi samarbeten med en rad organisationer och nätverk på global och europeisk nivå, med syfte att arbeta för en restriktiv alkohol och narkotikapolitik. Dels behöver vi följa det politiska arbetet i EU för att kunna påverka utvecklingen av den svenska politiken. På plats i Bryssel finns just nu Amanda Lilliefeldt och Anneli Holm. De bloggar här om sitt år i Bryssel, om möten med spännande människor, om drogpolitik och om den starka lobbying som finns kring alkohol och narkotika.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s