Sarajevo

Efter en vecka i Sarajevo, Bosnien Hercegovinas huvudstad var intrycken många. Tillsammans kände vi glädje, sorg och nervositet. Glädje över allt vackert som vi fick se och uppleva, sorg över att så många människor hade det så svårt och nervositet över de smala vägarna vi åkte på.

Det var alltså NBV’s förbundskansli som fick möjligheten att tillbringa 6 dagar i Sarajevo för att dels inspireras i sitt dagliga arbete men även för att få nya kunskaper om detta land, viktig informations då NBV har fått fyra nya medlemsorganisationer som har sina rötter i just Bosnien Hercegovina.

Vi fick uppleva mycket fantastiskt, en del av det finns beskriver i och med bilderna nedan. Men mycket går inte att beskriva. Det jag dock måste skriva är att alla vi som var med på resan kände oss väldigt tacksamma över detta. Vi fick lära känna våra arbetskollegor närmare men vi fick också lära känna ett underbart land!

/Irma

Annonser

Om euspaning

Du har kommit till en blogg om alkohol- och narkotikafrågor i EU. Bakom bloggen står IOGT-NTO och UNF, Ungdomens Nykterhetsförbund. IOGT-NTO och UNF har, i samarbete med vårt studieförbund, NBV, ett kontor i Bryssel där vi varje år ger möjlighet för två ungdomar från våra organisationer att göra praktik. Genom våra praktikanter, medlemmar och tjänstemän jobbar vi på olika sätt med påverkansarbete och lobbying inom EU. Det har flera syften. Dels har vi samarbeten med en rad organisationer och nätverk på global och europeisk nivå, med syfte att arbeta för en restriktiv alkohol och narkotikapolitik. Dels behöver vi följa det politiska arbetet i EU för att kunna påverka utvecklingen av den svenska politiken. På plats i Bryssel finns just nu Amanda Lilliefeldt och Anneli Holm. De bloggar här om sitt år i Bryssel, om möten med spännande människor, om drogpolitik och om den starka lobbying som finns kring alkohol och narkotika.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s