Höjdaren

Vilka två helt olika veckor det har varit. I veckan tog vi hand om allt administrativt, städade, satt vid våra datorer och bockade sakta av alla småsaker på to-do-listan. Förra veckan däremot, var rena motsatsen!

Arbetsveckan började på lördagen när Maik anlände, vi åt lunch och ägnade resten av dagen till att planera veckan. Det är många saker som ska fixas inför en grupp, fika ska inhandlas, luncher och middagar måste bokas, metrokort köpas, planera in ankomst och avfärd. På söndagen anlände höjdarna och det var dags att börja jobba!

Söndagen och måndagen ägnades åt förberedelser inför mötena. Det kanske låter enkelt men det är det inte. En gång satte jag mig vid mitt skrivbord i hörnet och bara tittade ut över lokalen. I varje hörn satt det ett gäng Höjdare som diskuterade, gjorde research och skrev. Även om jag inte hade någon del i deras framgång så kände jag mig så stolt! Denna känsla höll i sig och växte sig starkare under alla de möten jag följde med dem på.
Välklädda, skarpa, pålästa.

Vi träffade bl a Mikael Gustafsson, Gunnar Hökmark, Cecilia Wikström, Amelia Andersdotter, Regionskontoren East Sweden och Skåne samt DG:na Sanco, Employ och Justice. Några Höjdare fick även möjligheten att samtala med kommissionär Vassiliou. Allt som allt, ett schema som krävde oerhört mycket av alla deltagare.

Det som främst diskuterades på mötena var Ett bra uteliv och de flesta som vi pratade med var positivt inställda, vilket ju var jätteroligt! Det ska bli superspännande att följa upp alla möten! Det här var min första grupp och jag lärde mig så mycket. Kan väl säga att jag är något av en veganexpert nu… Även om det innebar jobb minst 10-11 timmar om dagen så kändes det inte jobbigt. Alla var så himla underbara och positiva att man inte kunde annat än vara glad och engagerad själv. Så alla Höjdare, tack för en underbar vecka och ett stort lycka till med allt!

Annonser

Om euspaning

Du har kommit till en blogg om alkohol- och narkotikafrågor i EU. Bakom bloggen står IOGT-NTO och UNF, Ungdomens Nykterhetsförbund. IOGT-NTO och UNF har, i samarbete med vårt studieförbund, NBV, ett kontor i Bryssel där vi varje år ger möjlighet för två ungdomar från våra organisationer att göra praktik. Genom våra praktikanter, medlemmar och tjänstemän jobbar vi på olika sätt med påverkansarbete och lobbying inom EU. Det har flera syften. Dels har vi samarbeten med en rad organisationer och nätverk på global och europeisk nivå, med syfte att arbeta för en restriktiv alkohol och narkotikapolitik. Dels behöver vi följa det politiska arbetet i EU för att kunna påverka utvecklingen av den svenska politiken. På plats i Bryssel finns just nu Amanda Lilliefeldt och Anneli Holm. De bloggar här om sitt år i Bryssel, om möten med spännande människor, om drogpolitik och om den starka lobbying som finns kring alkohol och narkotika.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s