Förändring

I Bryssel händer det saker jämt och ständigt och på Brysselkontoret händer det ännu mer! Två veckor sedan var det Dalidas sista vecka och det blev en hektisk vecka för henne, men en lite sorglig vecka för mig. Även om jag länge har vetat att hon skulle sluta så kom det ändå lite plötsligt. Det är alltid så mycket jobb här att man sällan har tid för reflektion, hennes sista dag var så avlägsen tyckte jag, tills det en kväll var dags att säga hej då. Vi stod där i hallen, jag önskade henne en trevlig resa och lycka till i framtiden och hon önskade mig lycka till med jobbet och livet i Bryssel.

Hon lärde mig jättemycket om Brysselkontoret och var ett riktigt stöd under den här tiden. Det är inte lätt att flytta till ett land där man inte har några vänner och inte talar språket, men Dalida underlättade allt det där och jag kommer verkligen sakna henne!

Förra veckan var jag ensam på kontoret. Helt själv. Jag hörde så klart konstiga ljud från källaren och fick för mig att folk utifrån stirrade. Lustigt hur allt blir läskigare när man är själv. Precis när jag hade vant mig vid att vara ensam var det dags för ett två-dagarsevent på ESK som jag beskrev förra inlägget. Det var ett riktigt roligt event men många intressanta människor.

Denna veckan var det dags för Emelie att börja, hon har tidigare varit assistent så hon har massor med kunskap om Brysselkontoret och EU. Vi har haft riktigt roligt på jobbet dessa senaste dagar och fått jättemycket gjort. Ni kanske undrar hur det går ihop, men det är mycket enkelt –vi älskar det här jobbet!

/Irma

Ella lämnar över en present till Dalida

Ju mer man har att göra desto större TO DO-lista!

 

Annonser

Om euspaning

Du har kommit till en blogg om alkohol- och narkotikafrågor i EU. Bakom bloggen står IOGT-NTO och UNF, Ungdomens Nykterhetsförbund. IOGT-NTO och UNF har, i samarbete med vårt studieförbund, NBV, ett kontor i Bryssel där vi varje år ger möjlighet för två ungdomar från våra organisationer att göra praktik. Genom våra praktikanter, medlemmar och tjänstemän jobbar vi på olika sätt med påverkansarbete och lobbying inom EU. Det har flera syften. Dels har vi samarbeten med en rad organisationer och nätverk på global och europeisk nivå, med syfte att arbeta för en restriktiv alkohol och narkotikapolitik. Dels behöver vi följa det politiska arbetet i EU för att kunna påverka utvecklingen av den svenska politiken. På plats i Bryssel finns just nu Amanda Lilliefeldt och Anneli Holm. De bloggar här om sitt år i Bryssel, om möten med spännande människor, om drogpolitik och om den starka lobbying som finns kring alkohol och narkotika.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s