Den som spar hen har… massor att städa!

Den här veckan har varit helt fullspäckad! Möten, kontorsjobb, städning och faktiskt en liten resa till Antwerpen. Den inleddes dock med ett mail från Sophie på UNF där hon bifogade en artikel från Jönköpings Posten där jag var med!

Måndagen började med ett Skype-möte med UNF där både jag och Dalida deltog och vi diskuterade främst UNF:s prioriterade områden för EU-arbetet. Mycket givande och intressant. Resten av dagen bestod av kontorsjobb och redovisning av kvitton. Vi tog även en tur till tvättdamen, som tur var så gick vi direkt efter lunch för bara en timma senare började det snöa något så otroligt!

På tisdagmorgon fick vi besök av EUROCARE, deras representanter fick en grym briefing av Dalida. Briefingen handlade om online marketing och hur de olika processerna på kommissionen och parlamentet ser ut. Sedan var det dags för städning! När man har mycket jobb på kontoret, många möten och grupper som kommer och hälsar på så hinner man inte alltid storstäda, men nu hade jag, Dalida och Ella bestämt oss för att kavla upp ärmarna och ge kontoret och köket en storstädning. Den mest använda repliken under städningen var ”men vaaad är detta?” Vi hittade nämligen massor med föremål vi inte ens kunde identifiera. Saker från flera år tillbaka hade samlats nere i köket och liksom knuffats in i hörnen, där de hade blivit kvar. Nu är allting i alla fall rent och välstädat. Hoppas bara vi hinner hålla det så här fint också! På tisdagen blev det lite kvällsjobb också, då vi hade ett Skypemöte med IOGT-NTO:s folkrörelselobbyister. Ett härligt gäng som kommer besöka år i vår.

Onsdagen var den roligaste dagen på länge. Eftersom Dalida snart ska avsluta sin tjänst och åka hem (snyft) så hade vi en avslutningsdag för henne. Vi åkte till Antwerpen, gick på museum, åt gott och såklart –shoppade.

På torsdagen fick vi finbesök av Emelie Aho som kommer att jobba med mig på kontoret tre dagar i veckan fram till sommaren. Vi jobbade tillsammans hela förmiddagen och planerade våren. Vi fyra tjejer gick och lunchade ihop och kom på att lunchen var lite speciell, då ”nya och gamla” assistenter satt tillsammans för sista gången. Nåja, säkerligen inte allra allra sista gången, men ändå!

ererf

Idag har vi suttit här på kontoret, tysta och effektiva. Varför är det alltid så mycket att göra på fredagar?

Jag ser att vi har fått fler läsare den senaste tiden, vore jätteroligt om ni kunde dela med er av era frågor och tankar till oss på Brysselkontoret. Kanske har ni något önskemål om blogginlägg eller andra förslag? Hör av er!

/Irma

Annonser

Om euspaning

Du har kommit till en blogg om alkohol- och narkotikafrågor i EU. Bakom bloggen står IOGT-NTO och UNF, Ungdomens Nykterhetsförbund. IOGT-NTO och UNF har, i samarbete med vårt studieförbund, NBV, ett kontor i Bryssel där vi varje år ger möjlighet för två ungdomar från våra organisationer att göra praktik. Genom våra praktikanter, medlemmar och tjänstemän jobbar vi på olika sätt med påverkansarbete och lobbying inom EU. Det har flera syften. Dels har vi samarbeten med en rad organisationer och nätverk på global och europeisk nivå, med syfte att arbeta för en restriktiv alkohol och narkotikapolitik. Dels behöver vi följa det politiska arbetet i EU för att kunna påverka utvecklingen av den svenska politiken. På plats i Bryssel finns just nu Amanda Lilliefeldt och Anneli Holm. De bloggar här om sitt år i Bryssel, om möten med spännande människor, om drogpolitik och om den starka lobbying som finns kring alkohol och narkotika.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Den som spar hen har… massor att städa!

  1. Joakim skriver:

    Hej!

    Rapportera, som ni redan gör, om vad som sker och vad ni gör tycker jag är utmärkt. Tackar er för tiden ni lägger ner, även när ni inte orkar och egentligen borde prioritera annat. Ett önskemål skulle vara någon ”djupdykning” i olika aktuella händelser då och då. Jag tänker aktuella frågor i drogrelaterade ämnen, debatt, vem säger vad, varför har de fel etc, etc.

    • euspaning skriver:

      Hej Joakim, tack själv för dina kommentarer, de hjälper oss att förbättra och utveckla bloggen. Ett mycket bra tips, vi har en hel del frågor som vi bevakar så det svåraste kommer nog bli att välja vilken vi ska göra en djupdykning i 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s