Julmusik i Bryssel

A9SfI_PCcAMMht0

I onsdagskväll hölls vårt rörelsegemensamma Luciamingel i Bryssel. Det var som vanligt en riktigt rolig kväll men många vänner och bekanta på plats. Vi hade Luciatåg från svenska kyrkan i Bryssel samt ett rejält julbord men lussebullar och pepparkakor som efterrätt.
A9XphWmCIAI5Yz0

Jag åker hem från Bryssel idag (hoppas hoppas flygen går trots snöoväder) som riktigt glad och stolt. Jag är stolt för att vi har två fantastiska praktikanter i Bryssel som jobbar stenhårt med europeisk alkoholpolitik för oss och våra medlemmar. Det har varit ett riktigt bra år i år då vi med framgång lyft alkoholreklam på internet, uppmärksammat om NCD:s och jobbar hårt för att få till en ny alkoholstrategi.

I veckan var även en UNF-grupp nere som Nathalie tog hand om med massa bra möten. Samtidigt storstädade jag och Dalida kontoret och juldekorerade för minglet. Inte nog med att vi lobbar för fullt i Bryssel…kontoret ska skötas också. Till skillnad mot Stora Essingen så har vi inga städare, vaktmästare eller duktiga servicechefer. Här fixar assistenterna med allt själva och vad fint det är här nu. Julblommor och stjärnor överallt!

Idag avslutar vi Brysselåret med att diskutera strategier för nästa år och lyssnar på julmusik. Kan det bli bättre?

God Jul från Bryssel!
Ella

P.S Det blir förresten även en Vit Jul i Bryssel. Stolt över att tre av våra svenska EU-parlamentariker nu ställer upp som ambassadörer för Vit Jul: Carl Schlyter (MP), Mikael Gustafsson (V) och Anna Hedh (S).
A9SHgZrCMAAF8pf

Annonser

Om euspaning

Du har kommit till en blogg om alkohol- och narkotikafrågor i EU. Bakom bloggen står IOGT-NTO och UNF, Ungdomens Nykterhetsförbund. IOGT-NTO och UNF har, i samarbete med vårt studieförbund, NBV, ett kontor i Bryssel där vi varje år ger möjlighet för två ungdomar från våra organisationer att göra praktik. Genom våra praktikanter, medlemmar och tjänstemän jobbar vi på olika sätt med påverkansarbete och lobbying inom EU. Det har flera syften. Dels har vi samarbeten med en rad organisationer och nätverk på global och europeisk nivå, med syfte att arbeta för en restriktiv alkohol och narkotikapolitik. Dels behöver vi följa det politiska arbetet i EU för att kunna påverka utvecklingen av den svenska politiken. På plats i Bryssel finns just nu Amanda Lilliefeldt och Anneli Holm. De bloggar här om sitt år i Bryssel, om möten med spännande människor, om drogpolitik och om den starka lobbying som finns kring alkohol och narkotika.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s