Open Days 8-11 Oktober

Hallå!

Denna vecka har det varit fullt upp i Bryssel, EU institutionerna har haft ”Open Days” som ungefär motsvarar ett svenskt öppet hus. De olika institutionerna har haft ett fullspäckat schema med en massa förläsningar, workshops, utställningar och mingel. Ett smörgåsbord med alternativ och det bästa av allt är att det är öppet för allmänheten! Open Days brukar äga rum 2 gånger på år, en gång under våren och en gång under hösten, så det gäller att passa på när tillfället ges.

Eftersom Dalida har fullt upp med Borealis gruppen som är här på besök, så har jag, Nathalie, varit ute och försökt absorbera atmosfären på Open Days så gott det går. Jag har deltagit på en del workshops och minglat runt. Jag har stött på en massa olika människor här på de eventen, framför allt ett flertal ungdomar som är här med sina klasser. Vilken klassresa måste jag säg, lite lyxigt att dyka upp på Open Days och vara på samma plats där EUs viktigaste beslut tas och möten hålls!

Nedan finns det en bild från tisdagen och en från idag, onsdag.

Ha en bra dag!

/Nathalie

Annonser

Om euspaning

Du har kommit till en blogg om alkohol- och narkotikafrågor i EU. Bakom bloggen står IOGT-NTO och UNF, Ungdomens Nykterhetsförbund. IOGT-NTO och UNF har, i samarbete med vårt studieförbund, NBV, ett kontor i Bryssel där vi varje år ger möjlighet för två ungdomar från våra organisationer att göra praktik. Genom våra praktikanter, medlemmar och tjänstemän jobbar vi på olika sätt med påverkansarbete och lobbying inom EU. Det har flera syften. Dels har vi samarbeten med en rad organisationer och nätverk på global och europeisk nivå, med syfte att arbeta för en restriktiv alkohol och narkotikapolitik. Dels behöver vi följa det politiska arbetet i EU för att kunna påverka utvecklingen av den svenska politiken. På plats i Bryssel finns just nu Amanda Lilliefeldt och Anneli Holm. De bloggar här om sitt år i Bryssel, om möten med spännande människor, om drogpolitik och om den starka lobbying som finns kring alkohol och narkotika.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s