Lite om folkbildning och hälsa…

Hej hej!

Jag tänkte uppdatera om ett seminarium som jag och Dalida deltog på igår på parlamentet. Seminaret hölls av European Association for the Education of Adults – EAEA, gällande ”active ageing”. För att förklara detta lite hastigt så innebär active ageing en livsstil om att åldras bättre och hälsosammare, genom kontinuerligt lärande.  

 

(Bild från seminariet)

 

Det är ett intressant ämne och förläsningen var bra. Vi fick en inblick av hur viktigt det är att utbilda sig och vara kreativ för att stimuleras på ett positivt sätt och bli utmanad. Fokus under debatten var utbildning och lära för äldre och seniorer. Det visades även ett inslag om ett projekt i Stor Britannien som har unga lärarvolontärer som går till ålderdomshem och lär ut olika saker, allt från språk, spela instrument och datahantering! Projektet hade visat sig ge positiva resultat, inte bara att personerna som lärde sig mådde bättre och blev stimulerade, men att anhöriga och personal märkte en markant positiv skillnad. Utbildning och hälsa går lite hand-i-hand. Genom att hela tiden försöka utbilda sig, oavsett form, så blir hälsan automatisk berörd. Man blir mer medveten över sin hälsa och mår i helhet bättre, genom att ta hand om sig själv både mentalt och fysiskt. Personligen blev jag väldigt inspirerad av inslaget och slog ner mina egna stereotyper om att man kanske inte är lika pigg på att lära sig efter en viss ålder, där fick jag!

 

Länkat finns inslaget som vi fick se, roligt att jag hittade den så jag kunde dela med mig av den! Tyvärr inga undertexter, hoppas det går bra ändå!

 

http://www.youtube.com/watch?v=YsD7G9Pc__o

 

Ha en trevlig helg!

 

Må bäst,

Nathalie

Annonser

Om euspaning

Du har kommit till en blogg om alkohol- och narkotikafrågor i EU. Bakom bloggen står IOGT-NTO och UNF, Ungdomens Nykterhetsförbund. IOGT-NTO och UNF har, i samarbete med vårt studieförbund, NBV, ett kontor i Bryssel där vi varje år ger möjlighet för två ungdomar från våra organisationer att göra praktik. Genom våra praktikanter, medlemmar och tjänstemän jobbar vi på olika sätt med påverkansarbete och lobbying inom EU. Det har flera syften. Dels har vi samarbeten med en rad organisationer och nätverk på global och europeisk nivå, med syfte att arbeta för en restriktiv alkohol och narkotikapolitik. Dels behöver vi följa det politiska arbetet i EU för att kunna påverka utvecklingen av den svenska politiken. På plats i Bryssel finns just nu Amanda Lilliefeldt och Anneli Holm. De bloggar här om sitt år i Bryssel, om möten med spännande människor, om drogpolitik och om den starka lobbying som finns kring alkohol och narkotika.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s