Föreläsning, debatt och mingel

Hej alla läsare,

Tänkte introducera mig lite snabbt, mitt namn är Nathalie och jag är politiskassistent i Bryssel! Jag tänkte lämna några rader om en ganska fullspäckad dag på Eu Parlamentet som jag och min kollega Dalida tillbringade i tisdags, 18/9.

Dagen började med en debatt/föreläsning om mag- och leversjukdomar och alla dess frågor. Seminariet var uppdelad i två delar, en under förmiddagen och en senare på eftermiddagen. Vi deltog på båda och bjöds på en lunch under pausen där vi även fick chansen att prata med de andra deltagarna.

 (Bilden tagen under seminariet vi var på)

 Kolonrektalcancer har en mycket intressant koppling eftersom alkohol är en stor riskfaktor för just den här typen av cancer, en riskfaktor på 50% rättare sagt!

Senare efter vår heldag på parlamentet så hade vi ungefär lite mer än en timme på oss att hinna hem och byta om, för att sedan återvända till parlamentet. Vi skulle på ett välkomstmingel för Cyperns ordförandeskap! En rolig grej som hände på vägen in till minglet, var att vi stötte på ingen mindre än vår f.d. statsminister Göran Persson! Dalida och jag var helt enkelt tvungna att presentera oss och försöka ta ett foto med Herr Persson. Som tur var ställde Göran gärna upp på både att vara med på foto och att hamna i vår blogg, vilken skön kille!

 

(Från vänster: Dalida, Göran Persson och jag.)

 

 

(Bilden är från välkomstminglet för Cyperns ordförandeskap! )

 

Det var nog allt för den här gången men vi ska absolut försöka att uppdatera oftare J

Må bäst!

Nathalie

Annonser

Om euspaning

Du har kommit till en blogg om alkohol- och narkotikafrågor i EU. Bakom bloggen står IOGT-NTO och UNF, Ungdomens Nykterhetsförbund. IOGT-NTO och UNF har, i samarbete med vårt studieförbund, NBV, ett kontor i Bryssel där vi varje år ger möjlighet för två ungdomar från våra organisationer att göra praktik. Genom våra praktikanter, medlemmar och tjänstemän jobbar vi på olika sätt med påverkansarbete och lobbying inom EU. Det har flera syften. Dels har vi samarbeten med en rad organisationer och nätverk på global och europeisk nivå, med syfte att arbeta för en restriktiv alkohol och narkotikapolitik. Dels behöver vi följa det politiska arbetet i EU för att kunna påverka utvecklingen av den svenska politiken. På plats i Bryssel finns just nu Amanda Lilliefeldt och Anneli Holm. De bloggar här om sitt år i Bryssel, om möten med spännande människor, om drogpolitik och om den starka lobbying som finns kring alkohol och narkotika.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Föreläsning, debatt och mingel

  1. euspaning skriver:

    Ja, nu när det är fredag känns det i hela kroppen hur rolig vecka vi har haft här i Bryssel med en hel del möten, event och seminarier där vi representerade rörelsen och lyft upp våra sakfrågor. Ni laddar vi upp inför en skön helg! 🙂 Dalida

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s