På gång i Bryssel

Efter att EU-bloggen har legat i träda i ett år är vi nu igång igen. Det har varit ett spännande år i Bryssel med många intressanta möten, besöksgrupper och renoveringar av vårt Brysselkontor.

Det är en fröjd att vara tillbaka på kontoret efter sommaren och se att våra Brysselassistenter äntligen kan bo i lägenheten igen och att kontoret är helt i ordning.

Förra veckan började vår nya assistent Nathalie som nu kommer göra Dalida sällskap i Bryssel. Nu ägnar vi oss åt introduktion för Nathalie och pratar om EU, insititutioner och kommittéer, alkoholpolitik..(EU:s alkoholstrategi, alkoholreklam, skatter, införselkvoter, skatter, alkohol, arbete och produktivitet, NCD:s, frihandelsavtal…ja det mesta), kommande möten och seminarier, franskakurser, metrokort, luciamingel, närmaste mataffärer, restauranger och våra samarbetsorganisationer. Högt och lågt, så är det att vara Brysselassistent hos Nykterhetsrörelsen 🙂

Nu ser vi fram emot en spännande, och inte allt för regning, höst i Bryssel!

Ella

Annonser

Om euspaning

Du har kommit till en blogg om alkohol- och narkotikafrågor i EU. Bakom bloggen står IOGT-NTO och UNF, Ungdomens Nykterhetsförbund. IOGT-NTO och UNF har, i samarbete med vårt studieförbund, NBV, ett kontor i Bryssel där vi varje år ger möjlighet för två ungdomar från våra organisationer att göra praktik. Genom våra praktikanter, medlemmar och tjänstemän jobbar vi på olika sätt med påverkansarbete och lobbying inom EU. Det har flera syften. Dels har vi samarbeten med en rad organisationer och nätverk på global och europeisk nivå, med syfte att arbeta för en restriktiv alkohol och narkotikapolitik. Dels behöver vi följa det politiska arbetet i EU för att kunna påverka utvecklingen av den svenska politiken. På plats i Bryssel finns just nu Amanda Lilliefeldt och Anneli Holm. De bloggar här om sitt år i Bryssel, om möten med spännande människor, om drogpolitik och om den starka lobbying som finns kring alkohol och narkotika.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s