Kommissionär Dalli vill inte att alkohol ska vara undantag för märkning

Förslaget om märkning av livsmedel undantar alkoholhaltiga drycker

Förslaget om märkning av livsmedel undantar alkoholhaltiga drycker

Förra veckan klubbades till slut de nya reglerna för märkning av livsmedel igenom i Strassburg och som vi vetat ganska länge nu så är alkohol ett undantag (dvs måste inte ha någon innehållsförteckning).

Enligt EurActive så säger kommissionär Dalli att han ångrar att alkoholhaltiga drycker har blivit helt undantagna från kraven på innehållsförteckning.

Frågan lyfts igen om tre år vilket är ganska kort tid om man räknar i EU tid. Då får Dalli bevisa att det inte bara är tomma ord!

Läs mer om det här: http://www.euractiv.com/en/consumers/eu-food-labelling-rules-ready-new-round-start-news-506334?utm_source=EurActiv+Newsletter&utm_campaign=4e546eb2d8-my_google_analytics_key&utm_medium=email

Alina Anderberg

Annonser

Om euspaning

Du har kommit till en blogg om alkohol- och narkotikafrågor i EU. Bakom bloggen står IOGT-NTO och UNF, Ungdomens Nykterhetsförbund. IOGT-NTO och UNF har, i samarbete med vårt studieförbund, NBV, ett kontor i Bryssel där vi varje år ger möjlighet för två ungdomar från våra organisationer att göra praktik. Genom våra praktikanter, medlemmar och tjänstemän jobbar vi på olika sätt med påverkansarbete och lobbying inom EU. Det har flera syften. Dels har vi samarbeten med en rad organisationer och nätverk på global och europeisk nivå, med syfte att arbeta för en restriktiv alkohol och narkotikapolitik. Dels behöver vi följa det politiska arbetet i EU för att kunna påverka utvecklingen av den svenska politiken. På plats i Bryssel finns just nu Amanda Lilliefeldt och Anneli Holm. De bloggar här om sitt år i Bryssel, om möten med spännande människor, om drogpolitik och om den starka lobbying som finns kring alkohol och narkotika.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s