Brev från kolonien. Till parlametet.

Igår började European Youth Week.
Veckan har parrollen ”Speak up”.
Vilket inte är lätt. Alltid. Mest för att EU är såpass stort att det är förlamande. Var är början, var är start?

Det fantastiska är att svaret är: i din dator. Det finns en Europeisk Ombudsman, det finns ”Brev från Medborgare” och snart fins European Citizen Initiative. Men det viktigaste är att maila dina parlamentariker. De får inte superduper mycket mail från medborgare. De är som sällskapsjuka gamlingar, de där parlamentarikerna. Ett mail får dem att lyssna. Lite grann. 2 mail, lite mer. 3 mail, ännu lite mer.

Så, ska det bara göras en sak den här veckan så är det att det skall mailas till en parlamentariker. Kontaktuppgifter finns via den här sidan: http://www.europarl.europa.eu/members/public/geoSearch/search.do;jsessionid=E68B1844D6CB826B7DA1F82EC97F32FA.node1?country=SE&language=EN

Tove Korske

Annonser

Om euspaning

Du har kommit till en blogg om alkohol- och narkotikafrågor i EU. Bakom bloggen står IOGT-NTO och UNF, Ungdomens Nykterhetsförbund. IOGT-NTO och UNF har, i samarbete med vårt studieförbund, NBV, ett kontor i Bryssel där vi varje år ger möjlighet för två ungdomar från våra organisationer att göra praktik. Genom våra praktikanter, medlemmar och tjänstemän jobbar vi på olika sätt med påverkansarbete och lobbying inom EU. Det har flera syften. Dels har vi samarbeten med en rad organisationer och nätverk på global och europeisk nivå, med syfte att arbeta för en restriktiv alkohol och narkotikapolitik. Dels behöver vi följa det politiska arbetet i EU för att kunna påverka utvecklingen av den svenska politiken. På plats i Bryssel finns just nu Amanda Lilliefeldt och Anneli Holm. De bloggar här om sitt år i Bryssel, om möten med spännande människor, om drogpolitik och om den starka lobbying som finns kring alkohol och narkotika.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s