Världens bästa höjdare

De absolut bästa, bästa, bästa med att vara här i Bryssel är: känslan av att igen har koll på allt. Det finns ingen bland Parlamentets 3000 pers eller Kommissionens 20 000+ starka personal som har koll på allt i EU. Det finns inte ens någon som har koll på allt inom t.ex alkoholpolitik. Vilket gör att om någon kan väldigt mycket om t.ex alkoholpolitik kan denna någon mycket mer än många andra.

Det absolut viktigaste, viktigaste, viktigaste med att ha 14 st drogpolitiska UNFare här i Bryssel var att låta EU möta 14 pers som kan mer än de flesta, om just alkoholpolitik.

Och det är inte smicker. Det är inte något slags försök att boosta någons ego. Eller ett sätt att öka peppen för alkoholpolitik inom UNF. Det handlar helt enkelt om att väldigt många inte kan väldigt mycket. Och att våra Höjdare kan väldigt mycket.

Så. Förutom att jag är lite lättad över att alla kom hem( i ungefär samma skick som de kom hit), mätt på våfflor och glad för att jag fått träffa fler assistenter till Parlamentariker, så är jag faktiskt mest bara stolt över att UNF har 14 pers som är väldigt smarta och väldigt kunniga.

Tove Korske

Bild 1: Lovisa Bengtsson.          Bild 2+3: Amanda Ylipää

Annonser

Om euspaning

Du har kommit till en blogg om alkohol- och narkotikafrågor i EU. Bakom bloggen står IOGT-NTO och UNF, Ungdomens Nykterhetsförbund. IOGT-NTO och UNF har, i samarbete med vårt studieförbund, NBV, ett kontor i Bryssel där vi varje år ger möjlighet för två ungdomar från våra organisationer att göra praktik. Genom våra praktikanter, medlemmar och tjänstemän jobbar vi på olika sätt med påverkansarbete och lobbying inom EU. Det har flera syften. Dels har vi samarbeten med en rad organisationer och nätverk på global och europeisk nivå, med syfte att arbeta för en restriktiv alkohol och narkotikapolitik. Dels behöver vi följa det politiska arbetet i EU för att kunna påverka utvecklingen av den svenska politiken. På plats i Bryssel finns just nu Amanda Lilliefeldt och Anneli Holm. De bloggar här om sitt år i Bryssel, om möten med spännande människor, om drogpolitik och om den starka lobbying som finns kring alkohol och narkotika.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s