Strasbourg

En gång i månaden åker parlamentarikerna till Strasbourg i Frankrike för att klubba igenom beslut. Tekniskt sett är parlamentets säte Strasbourg. Att det kanske inte märks jättemycket är en helt annan sak.

Vi politiska assistenter är aldrig i Strasbourg. Är besluten väl är där, är det för svårt att påverka för att det ska vara värt att åka dit.
Jallafall. Den här veckan ska de som är i Strasbourg till exempel debattera Frihandelsavtal med Indien. Det går att sälja mycket alkohol till 1,2 miljarder människor. Om man bara vill.

Och mycket mycket mer. Se själv: http://www.europarl.europa.eu/sides/indexPartSession.do?reference=2011-05&language=SV

Tove Korske

Annonser

Om euspaning

Du har kommit till en blogg om alkohol- och narkotikafrågor i EU. Bakom bloggen står IOGT-NTO och UNF, Ungdomens Nykterhetsförbund. IOGT-NTO och UNF har, i samarbete med vårt studieförbund, NBV, ett kontor i Bryssel där vi varje år ger möjlighet för två ungdomar från våra organisationer att göra praktik. Genom våra praktikanter, medlemmar och tjänstemän jobbar vi på olika sätt med påverkansarbete och lobbying inom EU. Det har flera syften. Dels har vi samarbeten med en rad organisationer och nätverk på global och europeisk nivå, med syfte att arbeta för en restriktiv alkohol och narkotikapolitik. Dels behöver vi följa det politiska arbetet i EU för att kunna påverka utvecklingen av den svenska politiken. På plats i Bryssel finns just nu Amanda Lilliefeldt och Anneli Holm. De bloggar här om sitt år i Bryssel, om möten med spännande människor, om drogpolitik och om den starka lobbying som finns kring alkohol och narkotika.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s