På kanelen i parlamentet

Ploff! Så låter det på ett ungefär när en korkskruv dras ur en vinflaska. Ett ljud som ständigt hörs i europeiska parlamentet.

När man organiserar något här så får man reda på att man bör ge ut något alkoholhaltigt för att få folk att komma. Det gäller även om det är vid lunch och alla har halva dagen kvar att fatta beslut eller förbereda beslut om våra liv!

Det är inte heller ovanligt med speciella vinreceptioner på kvällarna där olika intressen försöker sälja sitt budskap i parlamentet genom att bjuda på vin.

Ploff, ploff!

Alina Anderberg

Annonser

Om euspaning

Du har kommit till en blogg om alkohol- och narkotikafrågor i EU. Bakom bloggen står IOGT-NTO och UNF, Ungdomens Nykterhetsförbund. IOGT-NTO och UNF har, i samarbete med vårt studieförbund, NBV, ett kontor i Bryssel där vi varje år ger möjlighet för två ungdomar från våra organisationer att göra praktik. Genom våra praktikanter, medlemmar och tjänstemän jobbar vi på olika sätt med påverkansarbete och lobbying inom EU. Det har flera syften. Dels har vi samarbeten med en rad organisationer och nätverk på global och europeisk nivå, med syfte att arbeta för en restriktiv alkohol och narkotikapolitik. Dels behöver vi följa det politiska arbetet i EU för att kunna påverka utvecklingen av den svenska politiken. På plats i Bryssel finns just nu Amanda Lilliefeldt och Anneli Holm. De bloggar här om sitt år i Bryssel, om möten med spännande människor, om drogpolitik och om den starka lobbying som finns kring alkohol och narkotika.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till På kanelen i parlamentet

 1. Morgan skriver:

  Hej EU-spaning! Det borde stå vem det är som skriver varje inlägg så att man som besökare vet. Och varför inte ta och registrera euspaning.se som ni kopplar till bloggen – skulle vara vackert.

  • euspaning skriver:

   Hej Morgan!
   Ursäkta för ett väldigt sent svar men jag har inte sett ditt inlägg förrän denhär veckan! Men vi har börjat att skiva underst efter varje inlägg vem det är som skrivit det. Jag vte inte hur jag skulle kunna registrera euspaning.se, vet du hade jag varit väldigt tacksam för tipps!

   Alina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s