Vikten av tid, alkolås och fiskelina

Vi två praktikanter här nere i Bryssel pratar om vanliga år, och om Brysselår. Två väldigt olika saker. Det handlar om hur mycket man hinner på ett år. På ett vanligt år hinner man gå igenom hela processen med att skaffa barn, från beslut till födsel. I Bryssel hinns det med en konferens och en remissomgång. Det är väldigt lätt att raljera över det, men någonstans är det bra att komma ihåg EU består av 27 länder. Och alla ska med. Och om alla ska med får den som pushar på helt enkelt ta myrsteg.
Ett sådant myrsteg var den utställning om alkolås som hölls i Europaparlamentet i slutet av mars. Parlamentarikern, socialdemokraten och rörelsemedlemmen Anna Hedh var värd för en utställning som gjorts i samarbete med Motorförarnas Helnykterhetsförbund (MHF), Volvo och European Transport Safety Council(ETSC). Den handlade om alkolås i den kommersiella transportbranschen.
Tanken med den här utställningen var att den skulle fungera som en slags kom-ihåg-lapp för alla de Europaparlamentariker som ca. 1 vecka senare skulle rösta om EUs Transportstrategi. Ett myrsteg i rätt riktning. Ett myrsteg byggt av fiskelina.

Tove Korske

Detta bildspel kräver JavaScript.

Annonser

Om euspaning

Du har kommit till en blogg om alkohol- och narkotikafrågor i EU. Bakom bloggen står IOGT-NTO och UNF, Ungdomens Nykterhetsförbund. IOGT-NTO och UNF har, i samarbete med vårt studieförbund, NBV, ett kontor i Bryssel där vi varje år ger möjlighet för två ungdomar från våra organisationer att göra praktik. Genom våra praktikanter, medlemmar och tjänstemän jobbar vi på olika sätt med påverkansarbete och lobbying inom EU. Det har flera syften. Dels har vi samarbeten med en rad organisationer och nätverk på global och europeisk nivå, med syfte att arbeta för en restriktiv alkohol och narkotikapolitik. Dels behöver vi följa det politiska arbetet i EU för att kunna påverka utvecklingen av den svenska politiken. På plats i Bryssel finns just nu Amanda Lilliefeldt och Anneli Holm. De bloggar här om sitt år i Bryssel, om möten med spännande människor, om drogpolitik och om den starka lobbying som finns kring alkohol och narkotika.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s